уторак, 27. новембар 2012.

Sastav Moja domovina

Procitajte i ovaj malo drugaciji sastav o domovini
pismeni rad moja domovina zadaca sastav skola
moja domovina sastav
Ako imate bilo koji zahtjev sto se tice sastava posaljite nam i mi cemo napisati sastav za vas. A ako neko zeli moze se pridruziti nasoj ekipi i pisati sastave po tudjim zeljama.

Na rastanku želim da vam kažem Pismeni sastav

Pismeni sastav Na rastanku želim da vam kažem sa sve kojim azatreba ovaj sastav kada se bude priblizi kraj skole. Ako budete hteli mozete pogledati i ostale sastave kod nas.
sastav tema na rastanku zelim da vam kazem
Svi koji imaju zelju da im napisemo sastav neka nam se jave putem komentara

Sastav To je moja zemlja

Po zahtjevu objavljujemo sastav To je moja zemlja. Ako imate jos nekih zahtjeva slobodno nam posaljite.

TO JE MOJA ZEMLJA
sastav to je moja zemlja
Nadamo se da vam se svidja sastav. Svi kojima treba sastav iz srpskog neka nam se jave i napisacemo im sastav.

понедељак, 26. новембар 2012.

Pismena zadaca iz srpskog jezika

Pismena zadaca cesto moze da vam predstavlja problem. Nekada vam se neda da je radite i cini vam se da bi radije kopali nego pisali pismenu zadacu iz srpskog jezika. Da se ne bi patili mi cemo vam uradit sve vase pismene zadace iz srpskog jezika i to potpuno besplatno.
Mi smo grupa zaludjenika koja voli srpski jezik i koja voli gramatiku i lektire. Kod nas su i ljudi koji vole pisati sastave i oni ce sastaviti bilo koju lektiru za vas, napisace bilo koji sastav, uradice pismene zadace za vas i to potpuno besplatno.
Ipak cete se malo morati potrudite, a to je da prepisete to sto vam mi napisemo :)

Zadaci iz srpskog jezika glasovne promene 6 razred

Pokusajte da rijesite zadate zadatke iz srpskog jezika za 6 razred. Odgovore napisite i posaljite nam putem komentara i mi cemo vam napisati da li su odgovori tacni.
Ukoliko vam treba jos testova iz srpskog jezika sve ih mozete pronaci kod nas. Ako zelite malo tezi test iz srpskog jezika vezano za glasovne promjene javite nam da postavimo i taj test pa da vidite da li je vase znanje iz srpskog jezika zaista dobro

Poruke iz dela Gorski vijenac

Koje su osnovne poruke Gorskog vijenca?

Poruke iz dela Gorski Vijenca su:

Sloboda iznad svega. Borba za slobodu je ljudska duznost najsvetija.

Ocuvanje tradicije i tradicionalnih vrijednosti.

Osuda izdaje.

Oprost kao jedan od najvecih ljudskih kvaliteta.

Esej iz srpskog jezika za cetvrti razred srednjih skola

Ako vam zatreba neki esej iz srpskog jezika za 4. razred srednje skole ili za bilo koji drugi razred mozete nam ostaviti poruku putem komentara i mi cemo vam u toku istog dana napisati potrebni esej.
Ako tog dana bude previse zahtjeva napisacemo po redosljedu eseje kako ste nam trazili. Dakle ide po vremenu ko prvi zatrazi esej dobice esej od nas prvi.

Junaci Pavlove ulice lektira za 5. razred kratki sadržaj

Procitajte kratki sadrzaj lektire Junaci Pavlove ulice i sve ostalo sto vam treba vezano za ovu lektiru mozete pronaci na nasem blogu.
Sve lektire i sve vezano za lektire mozete pronaci kod nas, kako za lektiru Junaci Pavlove ulice tako i za sve ostale lektire.

Pismene vjezbe iz bosanskog jezika za 8 razred

Ko ima problema sa pismenim vjezbama i ne moze dobiti dobru ocjenu na pismenoj vjezbi iz bosanskog jezika moze doci kod nas po pomoc. Mi vam nudimo besplatne sastave koji mozete iskoristiti i predstaviti ih kao vase i to vam moze donijeti dobru ocjenu.
Ukoliko ipak zelite posteno steci dobru ocjenu mozete procitati kod nas kako dobro napisati pismenu vjezbu i mozete vjezbati sa nama i pitati nas za savjete.
Kod nas je sve besplatno i ne morate se brinuti da li zelimo da vam uzmemo pare na neke gluposti.
Dodjite i uvjerite se zasto smo najposjeceniji sajt kad su ucenici u pitanju.

Test iz ruskog jezika za sedmi razred

Procitajte i rijesite kratki test iz ruskog jezika za 7 razred.
Nadamo se da vam pitanja nisu preteska i da cete uspjeti sami rijesiti ovaj test znanja iz ruskog jezika. Ako vam bude potrebna pomoc profesora ruskog jezika mozete je bobiti besplatno kod nas.
Sigurni smo da ste uspeli sami da rijesite ovaj lagani test koji smo vam zadali

Hajduk Stanko Opis Glavnih Likova

Ako vam bude potrebno ubacicemo na nas blog opis glavnih likova iz romana Janka Veselinovica Hajduk Stanko. Imamo mnogo gotovih radova ali ne mozemo sve stici objaviti pa objavljujemo samo sastave, zadatke, lektire po vasim zahtjevima koje nam saljete putem komentara. Nadamo se da cete i dalje ovako ucestalo da nam saljete vase zahtjeve da bi mi lakse mogli da vam pomognemo.
Sve lektire za srednju i osnovnu skolu obradjene, analizirane, prepricane mozete naci kod nas sada ili u buduce.

Pilipenda prepricano

Na zahtjev Mladena danas smo dodali prepricanu pripovetku Sime Matavulja Pilipenda.
Nemojte zaboraviti da sve vase zelje vezane za skolu ispunjavamo. Ako vam ista za skolu treba posaljite na zahtjev.
Uzivajte u svemu sto vam treba za skolu potpuno besplatno. Ako imate kritike, pohvale, pitanja komentare mezete nam poslati komentar.

Lektira Starac i more prepricavanje

Ukratko prepricana lektira Starac i more je upravo napisana za sve koji su zahtijevali ovu lektiru.
Ako vam zatreba kompletna analiza lektire Starac i more i to mozete naci kod nas. 
starac i more lektira
Ako vam treba jos neka lektira za osnovnu ili srednju skolu ako je nema u nasoj arhivi mozete je zatraziti putem komentara i istog dana bice objavljena ovdje na sajtu.

Lektira Robinzon Kruso tema

Mozete li molim vas hitno mi je da mi napisete ukratko u samo jednoj recenici koja je to tema lektire Robinzon Kruso?

Tema lektire Robinzon Kruso je covjekova borba sa prirodom, savladavanje prepreka koje priroda pruza i iskoristavanje svih blagodeti prirode.

Kontrolni zadaci iz srpskog za 7 razred

Danas va predstavljamo neka od pitanja koja se pojavljuju na kontrolnim zadacima iz srpskog jezika u petim razredima osnovnih skola. Kada uradite ovaj kratki test posaljite nam odgovore i mi cemo vam napisati da li ste tacno odgovorili na zadata pitanja.
kontrolni za 7 razred
Ako budete imali nekih problema iz srpskog jezika bilo sa kontrolnim zadacima ili sa necim drugi mozete nam se obratiti za pomoc i rado cemo vam pomoci

Deciji sastavi za skolu

Na nas sajt smo postavili neke decije sastave za skolu. Te sastave mozete iskoristiti da vidite kako se pisu sastavi i mozete uzivati citajuci ih.
Ako imate neke svoje sastave koji mislite da ste dobro napisali mozete nam poslati i mi cemo objaviti vase sastave koje nam posaljete, naravno to sve mozete uraditi besplatno i nama ce biti drago da objavimo i vas rad kao sto smo vec neke radove objavili ovdje.

Portret indijanca Dzoa

Kratak portret indijanca Dzoa
Ako vam treba sastav o indijancu Dzou javite nam pa cemo vam napisati sastav na ovu temu kao i na bilo koju drugu temu koju zelite

Robinzon kruso jezik i stil

Robinzon Kruso je jedan od prvih romana koji su nastali u sedamnaestom vijeku. Zanr romana tada nije bio razvijen. Medjutim poslije pojave romana Robinzon Kruso roman pocinje da se razvija i uskoro postaje primarni knjizevni zanr.
Jezik i stil u lektiri Robinzon Kruso su krajnje jednostavni. Recenice su kratke i jezgrovite jezik je engleski. U recinicama koje su uglavnom kratke nema dugackih opisa, velikih monologa. Sve je pisano stilom zapisnika, kratko i jezgrovito.

Vojvoda Drasko kod Mletaka prepricano

Vojvoda Drasko kod Mletaka je dio Gorskog Vijenca koji je izdvojen i koji se cesto obradjuje izdvojeno od Gorskog vijenca.
U tom dijelu Gorskog vijenca vojvoda Drasko prica okupljenim Crnogorcima o svom iskustvu koje je dozivio stecenom kada je bio u posjeti kod Mletaka.
On njih opisuje na satirican nacin, ismijava njihove obicaje, izruguje njihovo junastvo i njihovu takozvanu demokratiju koja. Opisuje njihovo iskoristavanje ljudi, pohlepu i mito kaja je kod njih razvijena.

Antigona kratak sadrzaj

Kratak sadrzaj lektire Antigona za sve koji nisu citali lektiru Antigona. Sve sto vam treba vezano za ovu lektiru mozete naci kod nas Sastavi o Antigoni i jos mnogo toga.
ukratko prepricana antigona
Sve za srednju i osnovnu skolu kod nas na blogu. A cega nema to mozete traziti i mi cemo vam postaviti istoga dana.

Primeri za odnosne recenice

Odnosne recenice govore samim imenom da se one odnosi na jedan dioglavne recenice

Primjeri:

Pojeo sam mandarinu, koja je bila preslatka.

Usao je u kola cija su sjedala bila prljava.

Ivo Andric Panorama prepricavanje

Pripovetka Panorama prepricana i obradjena samo za korisnika po imenom lukax7b. Ako vam jos nesta treba vezano za ovu pripovetku mozete nam se javiti putem komentara i mi cemo to uraditi sta god da vam treba za skolu. Iz bilo kog predmeta.
prepricana prica panorama
Ako vam treba jos neka analiza neke pripovetke javite se da vam uradimo zadatu analizu.

Sporedni likovi iz romana Robinson Kruso

Koji su to sporedni likovi u romanu Robinzon Kruso?

Sporedni likovi u romanu Robinzon Kruso su:

* Otac Robinzon Krusoa
* Majka Robinzon Krusoa
* gusari
* decak Krusi  
* Petkov otac
* Spanac
* kapetan

Tetka Poli Tom Sojer

Ponekekad se cini da tetka Poli kinji Tom Sojera za sve i da je ona jedna od onih dzangrizavih tetki.
Ponekad ga cak i udari svojim naprstkom, ali te batine izgledaju smijesno prema batinama koje su tada djeca dobijala u skolama.
Ipak glavni izazivac problema nije tetka Poli vec Tom sa svim svojim nestaslucima. On je izlozio cak i tome da ona pomisli da je on umro, ali se tada Tom pojavio na svojoj sahrani. S obzirom na djela izgleda da je tetka Poli prilicno brizljiva zena. Ponekad je kod nje primjetno njeno sujevjerje koje je tipicno za zene tog perioda. Ipak glavna osobina tetke Poli je njena besprekorna ljubav prema Tomu.

Car lazar i carica Milica analiza pesme

Za sve one koji su trazili analizu pesme Car Lazar i carica Milica a bilo vas je mnogo pripremili smo analizu pesme. Nadamo se da ce vam se dopasti. Procitajte i zatrazite i ostale analize pesama kod nas.
Ako ste zadovoljni nasim sajtom preporucite nas ostalima. Ako imate nekih zelja da vam napisemo nekih sastav, obradimo neku lektiru ili nesta trece javite nam se.
Ako imate nekih primjedbi javite nam da znamo da ispravimo nase greske i da budemo bolji u buducnosti.

Skraceni oblik pomocnog glagola JESAM

Ako ste zaboravili kako se pise pomocni glagol jesam u skracenom obliku mi cemo vam dati mali podsjetnik koji ce vam pomoci da se prisjetite ako ste zaboravili ili da naucite ako ne znate
gramatika srpskog jezika za skolu
Nadamo se da smo vam bar malo pomogli da naucite nesta novo ili da se prisjetite nekih stvari o pomocnom glagolu JESAM.

Tri suznja stilske figure

Ukoliko vam treba analiza i povadjenje stilske figure iz pesme Tri suznja javite nam se putem komentara pa cemo ako se iko javi objaviti celokupnu analizu pesme Tri suznja sa obradjenim stilskim figurama.
Inace, sve sto vam treba za skolu mozete nam traziti putem komentara i mi cemo sve vaze zahtjeve ispunjavati besplatno.

Prepricavanje pesme Ropstvo Jankovic Stojana

Mozete mi napisati ukratko prepricanu pesmu Ropstvo Jankovic Stojana? Milana Zajecar

Evo Milana samo za tebe smo napisali kratak sadrzaj pesme Ropstvo Jankovic Stojana
analiza pesme ropstvo jankovic stojana za skolu
analiza pesme ropstvo jankovic stojana
Ako vam treba jos nesta vezano za skolu javite nam se i rado cemo vam pomoci.
 Sve je besplatno.

Tom Sojer opis lika sastav

Za sve kojima treba sastav na temu opis lika Toma Sojera pripremili smo sastav koji se nadamo da ce vam se dopasti. Ako vam treba jos nesta vezanano za lektiru Tom Sojer pronadjite na nasem blogu.
Sastav na temu tom sojer opis lika
U komentaru mozete da nam trazite sve sto vam treba vezano za ovu lektiru ili mozda da nam se zahvalite :)

Sporedni likovi u romanu Tom Sojer

Danas vam predstavljamo jedan od sporednih likova iz lektire Tom Sojer.

G.Dobins
Procitajte i sve ostalo u vezi lektire Tom Sojer samo na nasem blogu.

Mesto i vreme radnje Tom Sojer

Mozete li mi napisati vreme i mesto radnje u lektiri Tom Sojer? Unapred hvala

Mesto radnje neimenovani grad na obali reke Misisipi u Americi

Vreme radnje kraj devetnaestoga veka

субота, 24. новембар 2012.

Kontrolni iz srpskog glasovne promene

Ako zelite da vezbate glasovne promjene sa nama pripremili smo vam kratki test sa zadacima vezani za glasovne promene. Ovaj test ce vam pomoci da se pripremite za kontrolni iz srpskog jezika i da savladate glasovne promene.
testovi iz srpskog jezika i kontrolni zadaci iz srpskog jezika za skolu
kontrlni iz srpskog glasovne promene
Nadamo se da ste uradili ovaj lagani kontrolni zadatak iz srpskog sa glasovnim promenama. Ako zelite da proverite vasa resenja posaljite nam u komentaru vase odgovore i mi cemo vam reci da li ste tacno uradili ovaj test.
Medjutim sigurni smo da ste odlicno uradili test posto nismo postavili teske zadatke, a ako vam bude potrebna pomoc za bilo sta iz srpskog jezika javite nam se i rado cemo vam pomoci da savladate gramatiku srpskog jezika.

Glasovne promene u reci pakosna

Danas vam pomazemo sa glasovnim promjenama.
Koje su glasovne promjene u reci PAKOSNA
Glasovne promjene u rijeci pakosna mozete uociti ako napisete rijec u muskom rodu PAKOSTAN
Najbolje bi bilo da napisete dvije rijeci jednu ispod druge prvo u muskom rodu pa zatim u zenskom
PAKOSTAN
PAKOSNA
Ocigledno je da nedostaju slova A i T. A koje su to glasovne promjene? Nepostojano A i gubljenje suglasnika.
Za one koji zele znati vise slovo A u rijeci PAKOSTAN je nastalo od poluglasa. Slovo T se gubi jer dolazi do formiranja tesko izgovorljive grupe suglasnika STN.

Pismeni sastav Opis moje mame

Moja mama dobra mama blago nama sa mamama..
Tako glasi jedna stara djecija pesma, ali rijeci te pesme opisuju svaciju majku jer mama je uvijek dobra njezna prema nama i nema osobe na svijetu kaja ce sa vise paznje i ljubavi se odnositi prema nama u zivotu od nase majke.
U svakom trenutku njezna majcinska ljubav je tu i nijednog trenutka nas ne napusta ma sta mi ucinili, ma makvu ocjenu dobili iz srpskog na pismenom. To je jedina ljubav koja nema uslova, to je bezuslovna ljubav. I njena ljubav nece biti ni veca ni manja ako nesta zgrijesimo. Ali lijepo je doci kuci i reci majko dobio sam odlicnu ocjenu na pismeni sastav opis moje mame.
Majcin osmjeh i zagrljaj je nesta neprocjenjivo, razumijete li me sta vam govorim nastavnice.

Analiza pesama stilske figure - sarkazam

Za analizu pesama bitnoi je znati dobro raspoznati stilske figure. Ako neko zeli znati sta je i kako prepoznati sarkazama neka procita naredni teks koji smo napisali samo za vas. Nadamo se da ce vam biti koristan u analizi pesama i odredjivanju stilskih figura.
stilske figure u pesmama
Stilske figure - sarkazam


Naucite i ostale stilske figure kod nas. Ako i dalje ne volite da citate i analizirate pesme mi cemo analizirati sve pesme koje vam budu pootrebne i objaviti ovdje istog dana kada nam predate zahtjev za analizu.

Likovi Suma Striborova

Likovi u prici Suma Striborova su:
 
Sin - koji ima sledece karakteristike koje ga odlikuju, on je naivan, 
dobar i inteligentan.
 
Majka - i nju krase neke od slicnih osobina koje ima i njen sin dobra, pametna i skromna.
 
Guja - guja na suprot majke i sina ima osobine koje su negativne uglavnom. Guja je dosjetljiva, pohlepna i zla.

Tema iz srpskog jezika lik Kosovke devojke

Kosovka devojka predstavlja lik devojke koja je spremna da pruzi podrsku uvijek i svim pravim borcima srpskim za slobodu i cast Srbije.
Njen lik je jedan od najupecatljivih zenskih likova u nasoj narodnoj epskoj pesmi. Uglavnom u srpskim epskim pesmama zenski likovi ne zauzimaju glavnu ulogu, ali u pesmi Kosovka devojka glavni lik je Kosovka devojka.
To pokazuje koliko je krvav boj bio kosovski boj jer se u njemu samo pojavljuje Kosovka devojka i ranjeni srpski junaci

Stlske figure u pesmama - alegorija

Postoje kao sto i sami znate citav niz stilskih figura u pesmama.
Danas cete moci nesta vise nauciti o stilskoj figuri ALEGORIJI
Ucite sa nama i naucite sve stilske figure koje su vam potrebne da bi dobro znali napraviti analizu pesami sami bez nase pomoci. Medjutim ako vam je potrebna pomoc ne oklevajte da je zatrazite od nas jer cemo vam rado pomoci.

Pesme kosovskog ciklusa

Sve pesme kosovskog ciklusa koje radite u skoli i za koje vam treba analiza ili obrada ili interpretacija mozete dobiti od nas jer u nasoj arhivi imamo obradjene sve pesme za osnovnu i srednju skolu.

Posto trenutno nemamo previse slobodnog vremena necemo stici da postavimo sve analize koje imamo objavljivacemo za sada samo one koje nam vi zatrazite.

Zato pozurite i zatrazite analizu za pesmu koja vam je potrebna, naravno ovo se odnosi na pesme kosovskog ciklusa.

Testovi iz srpskog jezika za drugi i treci razred

Za sve ucenike trecih i drugih tazreda pripremili smo testove koje mozete koristiti za vjezbanje vaseg znanja.
Testovi su pravljeni kao i skolski testovi i postoji velika mogucnost da upravo neka od pitanja koja su na nasim testovima se ponove na vasim testovima u skoli i da samim tim bolje uradite test u skoli.
Ako vam trebaju testovi za ostale razrede i njih smo pripremili kao sto mozete da primjetite tako da koji god ste razred mi cemo vam pomoci da dobijete sto bolju ocjenu iz srpskog jezika na testu koji cete dobiti u skoli.

Ukratko prepricane lektire za osnovnu skolu

Ukratko prepricane lektire za osnovnu skolu i analize svih lektira koje su vam potrebne mozete dobiti kod nas.
Svakodnevno se radi na ubacivanju sto veceg broja lektira testova sastava i svega sto vam je potrebno za skolu tako da mozda trenutno nedostaju neke lektire ali zato ako vam hitno zatreba neka lektira posaljite nam komentar i oznacite da je hitno i mi cemo svakako u toku istog dana napisati sta vam vec bude potrebno za osnovnu skolu iz srpskog ali i bosanskog hravatskog i maternjeg jezika tj jezika koji ucite u skoli.
Naravno sve je besplatno i nista ne naplacujemo, ovo je zajednica koja se trudi da vam skolovanje ugodnije protekne bez teskih lektira i ostalih zavrzlama.

Sunce se devojkom zeni analiza pesme

Pripremili smo vam kratku analizu pesme Sunce se devojkom zeni. Nadamo se da ce nekome koristiti i da ce mu ovo valjati za skolu.
Procitajte i ako imate nekih pitanja slobodno nam ih postavite.
sunce se devojkom zeni analizirana narodna pesma
sunce se devojkom zeni analiza
Ako vam zatreba analiza neke druge pesme za skolu javite nam se putem komentara i rado cemo vam u toku istog dana napisati analizu koja ce vam biti od velike pomoci u skoli.

Kako prepricati lektiru Tom Sojer

Ako imate problema sa lektirom Tom Sojer i ne znate kako prepricati lektiru Tom Sojer onda rjesenje mozete pronaci kod nas posto smo vam mi pripremili prepricano djelo Tom Sojer Mark Tvena. Kompletno analizirano djelo vam je dostupno samo kod nas.
Ukoliko imate jos nekih pitanja ili zelja vezanih za ovu lektiru mozete nam poslati vase pitanje ili zelju putem komentara.
Ukoliko pak vam treba nesta vezano za neku drugu lektiru mozete nam zatraziti sta vam treba i mi cemo vam je besplatno napisati.

Ideja i Tema Gorski vijenac

Koje su to ideje i teme Gorskog vijenca? Tamara Novi Sad

Ideja Gorskog vijenca je rjesavenje problema poturcenih Crnogoraca koji su napustili pravoslavlje i presli na muslimansku vjeru radi raznih povlastica koje su samim time sticali.

Tema Gorskog vijenca je nacin i dvojba kaka rijesiti problem sa poturcenjacima. Da li na miran nacin i tako izbjeci bratoubilacki rat, ili im se suprostaviti oruzjem i natjerati ih da se vrate staroj vjeri ili da se sprovede kompletna istraga poturica iz tadasnje Crne Gore.

четвртак, 22. новембар 2012.

Ukratko prepricana prica Aska i Vuk

Akska i Vuk
U pripoveci Ive Andrica govori se o maloj i mladoj ovci koja se zvala Aska. Ona se jednog dana izdvojila u sumu iako su joj stariji govorili da to ne cini. Ipak igrajuci se zasla je duboko u sumu odakle je vrebala opasnost.
Najveca opasnost za ovce je vuk, tako je lutajuci izgladnjeo sumom vuk zapazio Asku u blizini. Poceo je da joj se prikrada. Vec joj je bio veoma blizu kada ga je Aska uocila i znala je da nema koristi da sada krene bjezati jer je vuk bio preblizu i brzi je od nje.
Razmisljajuci sta da radi Aska se sjeti casova baleta na koje je isla i krene da plese. Vuk je gledao zaprepasteno, ali s vremenom poceo je da uziva u Askinoj igri i zaboravio je na jelo.

Sastavi Moj ljubimac

Sastav Moj ljubimac

Jos odavno imam jednog malog psa koji se zove Lake. Svi su se cudili oduvijek njegovom imenu jer nije bio standardan medju psecim imenima, ali ni on nije bio standardan, moj pas, moj ljubimac.
Mozda bi neko sada ocekivao da kazem da mu je majka bila sampion evrope, vrsni tigrasti bokser. Ne. Nije bio tigrasti bokser moj ljubimac. Nije bio sampion moj ljubimac. Nasao sam ga pored kontenjera kako cvili. Bio je pun buva. Nije cak ni bio sin sampiona. Po njegovom izgledu reklo bi se da je imao vise oceva.
Medjutin zavilo sam ga mnogo. Njegov lavez me ujutro budio za skolu, pratio me do kapije, docekivao me kad se vracam iz skole, igrali smo se zajedno.. Medjutim jednog jutra jos bunovam u krevetu zacuh strasan, zvuk koji zapara srce i sledi mi krv u venama. Znao sam, a govorio sam mu nemoj Lake na ulicu..
Lake, za mene ces uvijek biti sampion

Pismeni rad za srednje skole

Pismeni rad koji cemo vam napisati cete dobiti u toku istoga dana kada nam posaljete vas zahtjev.
Posto imamo pripremljenu gomilu sastava veoma brzo cemo na sajtu objaviti zahtjevani pismeni rad za srednje skole koji vam je potreban. Sto nam ranije javite koji vam pismeni treba i za koji razred srednje skole to cemo ranije biti u mogucnosti da vam napisemo isti ako vec ne budemo iamali taj pismeni rad u nasoj bazi sastava.
Sve sto napisemo je besplatno i sa zeljom da dobijete odlicnu ocjenu u skoli. Nadamo se da ce vam se svidjeti nasi sastavi koje cemo bez obzira na vase zahtjeve objavljivati ovdje pa cete moci iskoristi neki od vec objavljenih radova sa naseg sajta.

Lektira za 5 razred ukratko prepricana

Ako vam treba lektira za 5 razred ukratko prepricana mozete na nasem sajtu naci dosta prepricanih lektira koje mozete iskoristiti.
Naravno bolje bi bilo da sami napisete lektiru ali ne prepisujuci je nego tako sto cete sami procitati knjigu i analizirati potrebnu lektiru za 5 razred. Nije tesko sam ukratko prepricati lektiru.
Ipak da ne bi vas mnogo zamarao posto je ocigledno da ne volite mnogo da citate mi cemo vam napisati koju god zelite prepricanu lektiru ako vec ne uspijete da je procitate sami.
Javite na koja vam lektira treba ukratko prepricana za 5 razred.

Pismene vjezbe prepricavanje dogadjaja

Ukoli imate pismenu vjezbu na kojoj imate temu prepricavanje dogadjaja onda bi trebali da imate lagani posao jer najlakse od svega je prepricati neki dogadjaj. Ubacite u neki vas interesantan dogadjaj malo humora malo drame malo dramaturgi. Ukrasite pismenu vjezbu sa par ludih poredjenja koja nikome nikada ne bi pala na pamet, pocnite rad od kraja to ce sve zaprepastiti i garantovace vam visoku ocjenu jer svi ljudi vole orginalnost pa nisu ni profesori nista drugaciji od ostalih.
Dzaba vam je ako prepricavate neki dogadjaj ako to ispricate lose ma kakav dogadjaj se desio izgledace glupo jer ste ga lose ispricali.
Zato vjezbajte sve dok se i vama ne svidi vase pisanje jer niko se nije naucen rodio i sve se moze vjezbanjem postici.

Hamlet analiza

Hamlet je jedno od najboljih djela Viljema Sekspira. Za analizu Hamleta bitno je poznavati istorijske cinjenice kao i same cinjenice o piscu Hamleta koji se rekli bi smo sa pravom svrstao u knjizevne klasike koje svjetska knjizevna kritika najvise cijeni.
Lik Hamleta na velelepan nacin oslikava sliku covjeka sa njegovim ali ne samo njegovim nego sa covjecanskim pitanjima koje ga muce. U dilemama koje su jednake za sve odnosno njegov problem je svakome najvazniji. Medjutim za Hamleta se zna da je izrastao iz pera jednog od najvecih ako ne i najveceg dramaturga ikada, tako da on nosi lucu koja ce svima osvijetliti put kojima treba da se krecu.
Za Sekspira je Viktor Igo rekao da je on poslije Boga najvise stvorio.

понедељак, 12. новембар 2012.

Verter opis lika iz lektire Jadi mladog Vertera

Posto je bilo puno zahtijeva za opiz Vertera to cemo va i pruziti.
Opis lika Vertera iz lektire Jadi mladog Vertera

lektira jadi mladog vertera lik vertera
Sve vase zelje sugestije i predlogo oko pisanja lektira i svega vezanog za lektire mozete nam ostavljati u komentarima na sajtu. Nadamo se da ce vam ovaj opis Vertera koristiti.

Kontrolni zadaci iz matematike za 4 razred

U nasoj arhivi mozete naci razne testove i zadatke iz matematike. Ako zelite da dodamo jos testova ili testove koji ce vama bit :) (da imamo ih) bitno je da nam kazete koju oblast trenutno radite u cetvrtom razredu. Kod nas trenutnu radi par profesora matematike i upravo oni ce vam reci kakvi ce zadaci biti na kontrolnim zadacima. Naravno nece vam doslovno otkriti koji tacno zadatak ce biti na pismenom ili kontrolnom nego ce naci upravo onaj tip zadataka koji se po planu i programu moraju zadavati na konmtrolnim ili pismenim iz matematike za 4 razred. To ce vam umnogome olaksati put do dobre ocjene iz matematike.

Prepricane lektire za 7 razred

Ako nekome treba neka lektira tj prepricana lektira za 7 razred neka nam se javi putem komentara na ovaj clanak i neka nam ostavi naslov lektire i sta mu treba iz nje.
Bitno je naznaciti da li je to ideja lektire, kratak sadrzaj djela, opis nekog lika ili nesta trece.
Vremenom cemo dodati sve lektire ali do tadapokrivacemo prvo zahtjeve koje nam vi posaljete pa tek onda cemo ubacivati i ostale lektire za sedmi razred.

Most na Zepi tema lektire

Djelo Ive Andrica Most na Zepi je jedno od najboljih proznih ostvarenja u nasoj knjizevnosti. Ali posto nemate vremena a kako stvari stoje treba vam tema lektire Most na zepi mozete je procitati upravo ovdje. Ne bojte se mislim na ideju.

Ideja, tema, kratak sadzaj lektire Most na zepi
most na zepi
Ako vam treba jos nesta iz lektire Most na Zepi javite nam putem komentara i mi cemo vam to odraditi u toku dana

Test iz hemije za 8 razred sa takmicenja

Test iz hemije za osmi razred je pred vama. Test je sa takmicenja iz hemije i namijenjen je spremanju hemije 8 razreda. Uhvatite se u kostac sa zadacima iz hemije, provjerite svoje znanje.

zadaci iz hemije za 8 razred sa takmicenja
hemija

Ako vas nesta interesuje iz hemije za osmi razre pitajte nas slobodno. U nasoj arhivi mozete naci jos zadataka iz hemije i rjesenja zadataka. Nadamo se da volite hemiju i da cete uzivati u rjesavanju ovih testova i zadataka

Lektira Antigona prepricano po cinovima

Cesto se dogodi da profesori ispituju lektiru Antigonu po cinovima i zato cemo vam mi dati ukratko prepricano djelo Antigona po cinovima koje ce vam umnogome olaksati odgovaranje.

Prepricana lektira Antigona po cinovima
antigona

Da napomenem da nije na odmet procitati ovu lektiru :)

Roman o novcicu prepricano

Iako bi trebali procitati ovaj divan roman, znamo da vecina necete i zato vam dajemo lektiru Roman o novcicu prepricanu, za sve lijene momke i cure, jer i mi smo nekada isli u skolu i znamo da je svaka pomoc dobrodosla pogotovo ako pritisnu ocjene iz nekog predmeta.

Ukratko Roman o novcicu
lektira roman o novcicu

Ideja lektire Roman o novcicu

Ideja lektire Roman o novcicu

Ako imate vi vase drugo tumacenje lektire i ideje lektire Roman o novcicu javite nam i mozemo prodiskutovati o tome a i dodati ovdje vasu ideju ideje.

Pripreme za kontrolni iz informatike

Danas od nas dobijate jednostavan zadatak iz informatike.

Ako niste savladali ovu lekciju mozete se javiti nama na sajtu i profesor Davor Ilic ce vam objasniti postupak rada ovoga zadatka.

Domaci radovi iz srpskog jezika

Ukoliko vam je potrebna pomoc sa domacim radovima iz srpskog jezika tu pomoc mozete naci na nasem blogu i dobiti je  besplatno.
Ako imate tezak domaci zadatak i ne mozete se izboriti sa njime mi cemo vam pomoci da lakse savladate i napisete domaci rad. Nebitno koja je oblast, da li je knjizevnost ili gramatika, da li je u pitanju sastav, lektira ili neka gramaticka vjezba mi cemo se potruditi da vam nijedan zadatak ne bude pretezak i da ga sa nama zajedno lakse savladate.

Matematika skupovi 5 razred test

Ako trenutno radite skupove iz matematike za 5 razred dobro ce vam doci ovih par zadataka da ih izvjezbate.
Zadaci su sa takmicenja tako da se nemojte previse brinuti ako budete imali problema da ih rijesite, a pri tome uvijek se mozete javiti nama za besplatnu pomoc iz matematike

5 razred zadaci iz matematike
skupovi

Ako zelite kad zavrsite mozete na nasemsajtu naci rjesenja ovog kratkog testa da bi provjerili vase znanje iz matematike

Priroda i drustvo 4 razred

Pripremili smo vam malo da obnovite osnovno znanje iz prirode i drustva ako ste kojim slucajem zaboravili.
Ova moze da vam sluzi kao kratki podsjetnik koji vam moze zatrebati u nekim prilikama.
Citajte i dalje blog i pratite nove postove ako zelite da sto vise saznate iz prirode i drustva za 4 razred.

zadaci iz prirode i drustva
priroda i drustvo


Nadamo se da ste uzivali u ovom kratkom podsjetniku na neke informacije iz vaseg omiljenog predmeta

Geometrijski zadaci za decu



Laki geometrijski zadaci iz matematike za decu

Izračunaj površinu kvadra čije su dimenzije 10 cm, 6 cm i  2 cm.

Izračunaj koliko je stakla potrebno za izradu akvarijuma ako je  dužina 60 cm, širina 30 cm a visina 40 cm. 

Izračunaj površinu kocke čija je ivica 7 dm.

Nadamo se draga deco da vam nisu bili teski ovi geometrijski zadaci iz matematike. Ako su vam bili prelaki ovi zadaci iz matematike pokusajte rjesavati i druge geometrijske zadatke koje imamo na nasem sajtu.



Test iz hemije za osmi razred

Prositajte i rijesite neka od mogucih pitanja za test iz hemije za osmi razred.
Ukoliko budete imali problema sa nekim pitanjima ili zadacima iz hemije mozete nam se javiti putem komentara pa cemo zajedno da rjesavamo zadatke i potrudicemo se da vam pomognemo na svaki moguci nacin.

hemija zadaci osmi razred
hemija

Ukoliko zelite jos zadataka iz hemije za 8 razred javite nam se.

Zadaci fizika 6 razred

Pripremili smo samo za vas neke od zadataka iz fizike za 6 razred. Ukoliko vam bude potrebna pomoc pri rjesavanju nekih zadataka javite nam se i neko od nasih profesora fizike ce vam pomoci da zadaci budu rjeseni. Medjutim mi vjerujemo u vas i da cete lako rijesiti zadatke koje smo vam spremili.

6 razred testovi fizika
fizika

Posaljite nam vasa rjesenja ako zelite da vam mi provjerimo znanje ili sami ako niste sigurni ili ne znate odgovore nadjite rjesenje.

Zadaci za 4 razred osnovne škole

Procitajte i rijesite neke od zadataka sa takmicenja i obicnih laganijih zadataka za 4 razred osnovne skole.
Srecno u rjesavanju zadataka.

Za olovku je dato 100 dinara i još trećinu cene olovke. Koja je cena olovke?

Pokusajte napisati broj 0 uz pomocu tri broja 4

Pero ima sina koji ima 9 godina, a on ima 35 godina. Kada ce Pero biti stariji od svog sina tri puta?


Ukoliko ste rijesili ove zadatke posaljite nam rjesenja i mi cemo vam potvrditi da li ste tacno odgovorili na zadata pitanja. Ako budete zeljeli jos pitanja i jos matematickih zadataka mozete ih vise pronaci u arhivi.

Zadaci iz matematike za treci razred

Rijesite neke od zadataka iz matematike za treci razred, provjerite svoje znanje i vjezbajte sa nama.

Ukoliko vam zatreba pomoc oko rjesavanja nekog od zadataka rado ce vam nasi profesori matematike ponuditi objasnjenje razrade zadatka. Prije svega potrudite se sami da uradite lagani zadatak iz matematike.

Jedan leptir je sleteo na tačno rešen zadatak u Jasninoj svesci.
 Koji broj je prekrio leptir? A) 250 B) 400 C) 500 D) 910 E) 1800

2005 –205 = 1300 + ?

Posaljite nam vase rjesenje i znamo da cete nam vi tacno odgovoriti.

Sastavi iz srpskog 6 razred

Ako vam trebaju sastavi iz srpskog za 6 razred na pravom ste mjestu jer mi nase usluge ne naplacujemo i besplatno vam pomazemo kod svih problema vezanim za skolu nebitno koji je predmet u pitanju.
Sastave iz srpskog mozete nabaviti kod nas tako sto cete nam javiti koja vam je tema sastava i mi cemo vam napisati sastav na tu temu za 6 razred osnovne skole.
Naravno sastav ce biti pisan bez gramatickih gresaka i na veoma visokom nivou. Ako dobijemo previse zahtjeva tog dana za sastav mozda ne stignemo sve uraditi i zato je bitno da nam sto ranije javite naslov teme. Trenutno imamo 3 momka i 2 cure koje sastavljaju sastave za vas.

Lektira Dnevnik Ane Frank

Za sve koji nisu procitali lektiru Dnevnik Ane frank tu je nas blog koji ce se pobrinuti da imate bar mali uvid u desavanja u knjizi Dnevnik Ane Frank jer je knjiga jedan od svjetkih klasika koja je umnogome pomogla da shvatimo strahote kroz koji su jevreje bez obzira na godine prolazili u Drugom svjetskom ratu. Jednu od tih strahota opisala je i mlada djevojcica Ana Frank u svome dnevniku.

prepricana lektira i lik Ane frank

Ukoliko imate neki drugi zadatak iz iz ove lektire mozete nam se javiti i potrudicemo se da vam pomognemo sto prije to bude moguce.

Zadaci iz matematike za 7 razred sa opstinskog takmicenja

Danas cemo vam predstaviti zadatke iz matematike sa opstinskog takmicenje i pomoci cemo vam da vjezbate i savladate matematiku i dobro se pripremite iz matematike za takmicenje ili za sebe.

Prvi zadatak sa opstinskog takmicenja iz matematike je glasio ovako

test iz matematike za 7 razred

Prvo pokusajte sami rjesiti ovaj zadatak, a ako ne bude islo mi cemo vam pomoci objasnjavaju vam postupak i rjesenje ovog matematickog zadatka

Testovi zadaci lektire sastavi